INGREDIENTAI: 500 mililitrų pieno
130 gramų avižinių dribsnių
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
5 šaukštai aviečių uogienės
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas džiūvėsėlių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į truputį pasūdytą verdantį pieną suberiami avižiniai dribsniai ir išverdama tiršta košė. Truputį atvėsinama.
2.
Ištrinti su tirpintu viestu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi kiaušinių tryniai sudedami į dalį košės ir gerai išmaišomi. Po to, sumaišius su likusia koše, per du kartus sudedami išplakti baltymai. Atsargiai įmaišomi į masę.
3.
Orkaitė įkaitinama iki 180 C temperatūros.
4.
Į išteptą sviestu ir maltais džiūvėsėliais pabarstytą keptuvą dedamas sluoksnis košės, išlyginamas, ant viršaus dedamas sluoksnis aviečių uogienės ir vėl sluoksnis košės. Paviršius išlyginamas, patepamas kiaušiniu.
5.
Kepama 20 minučių, patikrinant mediniu iešmeliu, ar masė viduje nelipni.
6.
Iškepęs apkepas šiek tiek atvėsinamas ir puošiamas uogiene bei uogomis.