TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Prancūziškas saldus blyninis pyragas „Crepeville"
Prancūziškas saldus blyninis pyragas „Crepeville"

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
700 mililitrų migdolų pieno
6 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
30 gramų kakavos
3 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
750 gramų grietinės (15-20 proc. riebumo)
150 gramų cukraus pudros
90 gramų balto šokolado (apytikriai)
2 šaukšteliai tirpios kavos
pagal skonį vanilinio cukraus
Kremui:
100 gramų šokolado
50 gramų grietinėlės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šluotele gerai išplakite kiaušinius. Supilkite pieną, aliejų, suberkite kakavą, druską. Viską išmaišykite. Suberkite miltus, išmaišykite iki vientisos masės.

2.
Tešlą palaikyti kambario temperatūroje apie 10 min.

3.
Kepkite blyną iš vienos pusės pora min. Tada atsargiai apverskite ir dar pakepkite apie 30 s.⠀

4.
Į puodą supilkite grietinę, miltelinį cukrų, vanilinį cukrų ir tirpią kavą, gerai išmaišykite.

5.
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su grietine.

6.
Kai blynai atvėsta, į formą dėkite blyną, tepkite pagamintą kremą (1.5 - 2 v. š). Ir vėl ant viršaus dėkite blyną. Taip sluoksniuojame, kol sudėsite visus blynus ir kremą.

7.
„Ganache“ paruošimas: garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite iki vientisos masės, užpilkite „ganache“ ant pyrago. Blynų pyragą dėkite nakčiai į šaldytuvą.




admin · 2022-12-19 00:00 · 353 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt