INGREDIENTAI: 1 kilogramas faršo
100 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 šaukštas majonezo
šiek tiek prieskonių (mėsos )
šiek tiek druskos
0.5 stiklinės vandens
4 šaukštai pomidorų padažo (Daumantų)
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas miltų
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius išvirti.
2.
Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti.
3.
Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais.
4.
Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių.
5.
Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą.
6.
Sumaišyti padažo ingredientus ir užpilti kukulius.
7.
Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200° apie 50 min.
8.
Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų.
9.
P.S. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!