INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
0.5 vieneto citrinų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
šiek tiek cukraus masė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir citrinos sultimis iki purumo. Įmaišyti kiaušinio trynį ir dar paplakti. Berti miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išminkyti. Dėkite tešlą į šaldytuvą maždaug valandai.
2.
Iškočiojame tešlą ir su norima sausainių formele išspaudžiame sausainius.
3.
Dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame 200 C. temp. 10-15 minučių. Sausainius atvėsiname.
4.
Iš cukraus masės (pirktos) iškočiojame lakštą, su sausainių formele išspaudžiame apskritimus ir su šiauduku kokteiliniu darome skylutes. Uždedame masę ant sausainio ir paspaudžiame.