INGREDIENTAI: Tešlai:
160 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
160 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių (didelio)
40 gramų sviesto (tirpinto)
30 gramų kreminio sūrio
1 pundelis krapų
1 šaukštelis kepimo miltelių (su nedideliu kaupu)
1 šaukštelis cukraus (be kaupo)
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
150 gramų kreminio sūrio (apytikriai)
2 šaukšteliai grietinės, 30% riebumo (apytikriai)
2 šaukšteliai krienų (neaštrių, arba pagal skonį)
1 pundelis krapų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papildomai:
pagal skonį sūdytos lašišų filė
1 vienetas agurkų
pagal skonį juodųjų alyvuogių
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinį, įberti druskos, cukraus, įdėti sūrį ir išplakti. Įpilti pieną, sviestą ir išmaišyti. Tuomet berti miltus, kepimo miltelius, vėl gerai išmaišyti.
2.
Krapus susmulkinti, suberti į dubenį su tešla. Išmaišyti. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
3.
Belgiškų vaflių keptuvę patepti aliejumi, dėti po 1.5 arbatinį šaukštelį tešlos ir kepti vafliukus. Atidėti atvėsti.
4.
Krapus susmulkinti.
5.
Kremui į dubenį dėti sūrį, grietinę, krienus, įberti pipirų, krapus. Išmaišyti. Paruoštą kremą dėti į konditerinį maišelį su antgaliu.
6.
Agurką daržovių skustuku supjaustyti plonomis juostelėmis, susukti. Lašišą supjaustyti juostelėmis.
7.
Ant vafliukų užspausti paruošto kremo, dėti po juostelę lašišos, tuomet agurko suktinuką, alyvuogę ir persmeigti viską mediniu smeigtuku.