INGREDIENTAI: 2 lakštai sluoksniuotos tešlos (mielinės arba bemielės, apytikriai 900 g)
Įdarui:
200 gramų braškių
100 gramų rabarbarų
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui braškes ir rabarbarus smulkiai supjaustyti, suberti cukrų ir krakmolą, gerai išmaišyti.
2.
Jei lakštai stori, šiek tiek pakočioti. Konditeriniu žiedu išspausti apskritimus. Dėti ant vieno apskritimo įdarą, ant viršaus kitą tešlos apskritimą ir suspausti kraštelius. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarpus tarp pyragėlių.
3.
Išplakti kiaušinį ir aptepti pyragėlius. Ties viduriu šiek tiek įpjauti kryželiu. Prieš kepant, galima apibarstyti cukrumi arba migdolų drožlėmis.
4.
Kepti iki 170-180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min, kol gražiai apskrus.