AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos kumpio (malto)
3 riekelės batono
pagal poreikį grietinėlės (arba pieno)
0.5 vieneto paprikos
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas salierų stiebų
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštas druskos
1 pundelis žalumynų (smulkintų bazilikų, petražolių, krapų)
0.5 šaukštelio česnako granulės
3 žiupsneliai maltų lauro lapų
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
3 žiupsneliai maltos kalendros
2 žiupsneliai džiovintų čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Faršą, išmaišyti su druska ir prieskoniais. Geriau palaikyti apie 2 val.
2.
Batoną užpilti grietinėle arba pienu ir palikti mirkti.
3.
Daržoves sutarkuojame.
4.
Į maltą mėsą sudėti smulkintus žalumynus, tarkuotas daržoves, mirkytą batoną, kiaušinį, suberti manus, išmaišyti.
5.
Suformuoti ovalus - ,,zuikius'', pavolioti džiūvėsėliuose, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
7.
Skanus ir šiltas, ir šaltas, visada gerai pjaustosi.