INGREDIENTAI: 600 gramų sausainių (Gaidelio ar kitų mėgstamų, baltų ir šokoladinių)
390 gramų kondensuoto pieno, saldinto
120 gramų juodojo šokolado
100 gramų kokosų aliejaus
100 gramų sviesto
100 gramų graikinių riešutų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į puodą dėti kokoso aliejų, šokoladą ir sviestą, ištirpinti ant nedidelės ugnies.
2.
Sausainius sulaužyti norimo dydžio gabaliukais, suberti į dubenį.
3.
Į dubenį su sausainiais supilti kondensuotą pieną, aliejų ir sviestą, suberti riešutus ir gerai išmaišyti. Šią masę sudėti į maišelį, rankomis suformuoti norimos formos tinginį ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sustingtų.
4.
Pjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir mėgautis.
Patarimai:
•
Kokoso aliejus suteikia daug turtingesnį ir ryškesnį skonį.