INGREDIENTAI: 200 gramų kvietinių miltų
550 mililitrų vandens (virinto)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai augalinio aliejaus
1.5 šaukšto cukraus
10 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
180 gramų varškės 9%
200 gramų konservuotų persikų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas grietinės
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lietiniams išplakame kiaušinius su cukrumi bei žiupsneliu druskos. Įmaišome vandenį, aliejų bei miltus.
2.
Patepame įkaitintą keptuvę sviestu ir pilame po vieną didelį šaukštą tešlos, paskirstome po visą keptuvės plotį. Kepame kiekvieną blyno pusę po maždaug 1-1,5 minutės.
3.
Įdarui konservuotus persikus smulkiai supjaustyti.
4.
Išmaišyti varškę su cukrumi, grietine, pjaustytais konservuotais persikais.
5.
Atvėsus lietiniams į jų centrą dedame šaukštą įdaro ir gražiai kraštelius užlankstome.
6.
Dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
7.
Puošimui naudojau šokolado kremą, kivį, šaldytas mėlynes, plaktą grietinėlę, mėtos šakelę.