INGREDIENTAI: 2 lapeliai bemielės sluoksniuotos tešlos
1 pundelis petražolių
Įdarui:
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
0.5 vieneto avokadų
1 vienetas rūkytų vištienos šlaunelių (arba keptos ar virtos, apie 100 gramų grynos mėsos)
1 vienetas salierų stiebų
2 šaukštai majonezo (arba pagal skonį)
1 šaukštelis garstyčių
0.5 šaukštelio krapų (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bemielę sluoksniuotą tešlą atitirpinti, tuomet supjaustyti ilgomis, plonomis, maždaug 0.5 cm - 1 cm juostelėmis.
2.
Atkirpti kvadratėlį folijos ir formuoti nedidelio kūgelio formą - galiukas turi būti plonas ir tuomet išplatėti.
3.
Kiekvieną paruoštą folijos gabalėlį apvynioti tešlos juostele. Pradėti reikėtų nuo smailiojo galiuko ir vynioti nepaliekant tarpelių. Sudėti į kepimo formą.
4.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 7 - 9 minutes iki kol gražiai parus. Kiekviena orkaitė kepa šiek tiek skirtingai, tad stebėkite kepimą.
5.
Iškepusias tešlos "morkytes" atidėti iki kol atvės.
6.
Įdarui avokado minkštimą, saliero stiebą, vištieną ir kiaušinius smulkiai supjaustyti. Sudėti į dubenį.
7.
Į kitą dubenėlį dėti majonezą, garstyčias, pilti citrinų sultis, berti krapus ir gerai išmaišyti. Sudėti į dubenį su susmulkintais ingredientais. Gerai permaišyti.
8.
Iš atvėsusių "morkyčių" atsargiai išimti foliją. Viena ranka laikykite "morkytę", laikyti reikėtų tvirtai, tačiau nespausti, kad nesutrupėtų, kita ranka suimti folijos galiuką ir sukiojamais judesiais ištraukti. Jei trauksite staigiu judesiu ir tiesiai, tuomet folija nuplyš ir išimti ją bus kiek sunkiau, tad išbandykite taktiką su sukiojamais judesiais ir tikrai pavyks.
9.
Į paruoštas tešlos "morkytes" dėkite įdaro. Patogu dėti mažu arbatiniu šaukšteliu, o kito šaukštelio galiuku šiek tiek pastumti įdarą, kad prisipildytų ir pats galiukas.
10.
Papuošti petražolių lapeliais ir tiekti.