INGREDIENTAI: 300 gramų sviesto (kambario temperatūros)
250 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
80 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
5 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (apytikriai, 1 skardinės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš nurodyto ingriedientų kiekio išėjo 40 nedidelių dvigubų sausainių.
2.
Bent vienį dieną iki, kepant sausainius, karamelizuoti saldintą sutirštintą pieną. Nuo skardinės nuimti popierių. Į puodo dugną dėti nedidelį rankšluostėlį, ant jo kondensuoto pieno skardinę, užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų. Užvirus vandeniui, kaitrą sumažinti, kad vanduo lengvai kunkuliuotų ir virti 1,5-2,5 val., priklausomai nuo norimo karamelės sodrumo - 1,5 val. verdant, išeina pakankamai šviesi karamelė, 2,5 val. jau panašiau į parduotuvėje esantį "Rududu". Atkreipti dėmesį, kad vanduo visada turi būti virš skardinės! Atvėsinti.
3.
Sviestą elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišyti kiaušinių trynius.
4.
Miltus ir krakmolą persijoti ir įmaišyti į sviesto masę. Siūlyčiau pradėti nuo 200 g miltų ir, jeigu tešla atrodys minkštoka, įdėti papildomai. Tešlą maždaug pusvalandžiui dėti į šaldytuvą.
5.
Iškočioti maždaug 3 mm lakštą, formele išpjauti apskritimus.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 min, kol krašteliai šiek tiek paruduoja. Sausainius atvėsinti.
7.
Ant vieno sausainio dėti karamelizuoto sutirštinto pieno ir lengvai suspausti kitu sausainiu. Taip pertepti visus sausainius.