INGREDIENTAI: 500 gramų lašišos filė (arba upėtakio)
200 mililitrų teriyaki padažo (arba pagal skonį)
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas raudonosios paprikos (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas cukinijų (didesnės arba 2 mažesnių, galima pakeisti brokoliu arba dėti daugiau kitų daržovių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba sezamų aliejaus)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 saujelė sezamo sėklų
1 saujelė žalumynų (kalendrų ar petražolių ar svogūnų laiškų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros (režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Lašišos filė supjaustyti gabalėiais, apibarstyti druska ir pipirais, švelniai įtrinti.
3.
Morką, cukiniją ir papriką supjaustyti juostelėmis ar norimo dydžio gabaliukais. Suberti į dubenį ir sumaišyti su aliejumi bei daugmaž trim ketvirčiais teriyaki padažo.
4.
Daržoves sukrėsti į kepimo indą. Ant viršaus išdėlio lašišą šiek tiek įspaudžiant į daržoves. Lašišą aptepti likusiu padažu.
5.
Kepti iki 200C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15-20 minučių.
6.
Patiekiant galima pabarstyti sezamų sėklomis ir žalumynais, pvz. kalendromis, petražolėmis ar svogūnų laiškais.