INGREDIENTAI: Biskvitui:
300 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
3 vienetai kiaušinių
150 mililitrų pieno
150 mililitrų vandens (verdančio)
150 gramų sviesto
150 gramų cukraus
50 gramų kakavos
1 šaukštelis sodos (su kaupu)
Kremui:
600 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
6 šaukštai apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai želatinos
Vyšnioms:
400 gramų vyšnių (be kauliukų, naudojau šaldytas)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas krakmolo
Aptepimui:
150 gramų balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kakavą užpilame verdančiu vandeniu ir išmaišome. Po truputį pilame pieną ir vis pamaišome.
2.
Sviestą plakame su cukrumi. Po vieną mušame kiaušinį ir plakame iki vientisos masės.
3.
Miltus maišome su soda. Beriame dalį miltų į masę ir maišome. Pilame dalį kakavos masės ir paplakame. Tada vėl miltų ir vėl kakavos. Supilame tešlą į sviestu pateptą formą.
4.
Kepame įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25–30 minutes.
5.
Atvėsiname ir pjauname į 3 dalis (dažnai girdžiu, kad supjaustyti lygiai yra gan sunku. Kas prisibijo tokių dalykų, gali tiesiog tris biskvitus iškepti per 3 kartus. Kiekvieną atskirai po 10 minučių 170 laipsnių orkaitėje).
6.
Šokoladą tirpiname ir truputį atvėsiname.
7.
Uogas su cukrumi ir krakmolu užverdame ir gerai pamaišome. Paliekame atvėsti. Jeigu norite, galite tiesiog naudoti džemą.
8.
Želatiną maišome su sultimis ir paliekame pabrinkti 5 minutes. Tirpiname ją garų vonelėje.
9.
Kol želatina tirpsta, išplakame grietinėlę su cukrumi iki purios masės. Nepamirškite, kad grietinėlė turi būti šalta.
10.
Ištirpus želatinai, dedame į ją šaukštą grietinėlės kremo ir išmaišome. Taip masė atvės ir išvengsite gumuluoto kremo.
11.
Į grietinėlę plona srove supilame želatiną ir lengvai paplakame.
12.
Sluoksniuojame tortą: biskvitas, šokoladas, vyšnios, grietinėlė, biskvitas, šokoladas, vyšnios, grietinėlė, biskvitas. Paliekame tortą šaldytuve per naktį.