INGREDIENTAI: 150 gramų miltų (žirnių)
1 vienetas kiaušinių
100 gramų sviesto (Kambario temperatūros)
7 šaukštai cukraus (FARINAS)
70 gramų saulėgrąžų (Kepintos)
50 gramų moliūgų sėklų (kepintos)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
ietoj cukraus “Farinas“ galima naudoti rudąjį cukrų arba perpus maišyti su baltuoju cukrumi. Sviestą išsukti su cukrumi ir trupučiu druskos. Įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį saulėgrąžų ( likusias bersite ant viršaus ) ir moliūgo sėklų. Kepimo miltelius sumaišyti su žirnių miltais ir įmaišyti į sviesto masę. Gerai viską išmaišyti.
2.
Tešlą imti dviem šaukštais nedideliais kauburėliais, prieš tai šaukštus suvilgius vandeniu. Šiek tiek paspausti kauburėlius bei apibarstyti likusiomis saulėgrąžomis. Kepti 185°C temp. orkaitėje apie 10 min. Skanaus