INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių (didelių)
230 gramų cukraus
230 gramų miltų
65 gramai aliejaus
16 gramų vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
Pertepimui:
420 gramų grietinėlės, 35% riebumo
360 gramų varškės (naudojau plobyrinę, jei naudojate paprastą, reikėtų pertrinti per sietelį)
77 gramai persikų želė
77 gramai vyšnių želė
3 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio citrinos rūgšties
šiek tiek konservuotų vaisių (nebūtina)
Sulaistymui:
300 mililitrų vandens
2 vienetai citrinų
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Persikų ir vyšnių želė paruošti iš vakaro. Kiekvienam pakeliui želė naudoti dvigubai mažiau vandens, nei nurodyta ant pakelio (naudoti po 250 ml vandens vienam pakeliui želė). Palikti sustingti.
2.
Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minutę paplakti, sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišyti nuo dugno link viršaus, lengvai, bet gerai.
3.
Tešlą pasidalinti į 3 lygias dalis ir pilti po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus, įtiesto į torto kepimo formą. Naudojau 28 cm skersmens formą.
4.
190-200 C temperatūros įkaitintoje orkaiteje biskvitus kepti apie 15-18 min., kol gražiai parausta. Tikrinti mediniu pagaliuku.
5.
Grietinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo, įplakti varškę ir per burokinę tarką surtarkuotą želė. Viską lengvai išmaišyti.
6.
Sulaistymui vandenį išmaišyti su cukrumi ir iš citrinų išspaustomis sultimis.
7.
Gerai sulaistyti biskvitus. Sluoksniuoti tortą, kiekvieną lakštą pertepant kremu, galima papildomai dėti konservuotų vaisių gabaliukų. Papuošti, kaip patinka.