INGREDIENTAI: 500 gramų burokėlių
200 gramų cukraus
pagal poreikį vandens (virinto, šalto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Burokėlius nuplaukite ir nulupkite, tada supjaustykite mažais kubeliais. Paimkite stiklainį ir užpildykite 2/3 tūrio.
2.
Į stiklainį berkite cukrų ir užpilkite atšaldytu virintu vandeniu, kad burokėlius apsemtų 3-5 cm. Stiklainis neturi būti pilnas, reikia palikti vietos girai fermentuotis. Kai ant paviršiaus atsiranda burbuliukų, tai rodo, kad fermentacijos procesas baigėsi. Stiklainį uždenkite 4 kartus sluoksniais perlenkta marle ir palikite tamsioje vietoje 3-4 dienas (arba iki giros viršuje ims atsirasti burbuliukų).
3.
Paruoštą girą laikykite šaldytuve.