INGREDIENTAI: 400 gramų miltų
200 gramų cukraus
200 gramų sviesto
6 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išplakamas mikseriu cukrus su kiaušiniais (kol masė padvigubėja). Toliau plakant supilamas ištirpdytas sviestas.
2.
Įdedamas 1 a.š. kepimo miltelių (su kaupu), persijoti miltai (viso kiekio iškart neberti, žiūrėti, jog tešla būtų 30 proc. grietinės tirštumo).
3.
Obuolius supjaustyti gana stambiomis skiltelėmis, permaišyti su tešla. Pradžioje masė atrodo gumbuota, bet po to ji savaime susilygina.
4.
Kepama apvalioje formoje iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (jei pradeda stipriai tamsėti, reikia pamažinti karštį).
5.
Iškepusį obuolių pyragą galima pabarstyti vaniliniu cukrumi. Skanaus!