INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
150 mililitrų pieno
2 galvos česnako
50 gramų sviesto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Perpjaukite česnako galvutes horizontaliai. Kiekvieną dalį pašlakstykite puse šaukšto alyvuogių aliejaus, suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Pasibaigus česnakų kepimo laikui, imkite juos iš orkaitės ir truputį atidarykite kiekvieną ryšulėlį kad jie atvėstų tiek kad galėtumėte paliesti pirštais. Į lėkštę apverskite kiekvieną puselę ir truputį spūstelėkite pirštais, skiltelės turėtų iškristi, o likusias iškrapštykite peilio galu. Sutrinkite česnakus šakute.
2.
Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs. Bulvėms išvirus, nusunkite jas ir sugrūskite grūstuve, dėkite sviestą, supilkite pieną ir viską gerai sugrūskite, kaip ir darant paprastą bulvių košę. Kai pasieksit norimą konsistenciją, pagardinkite pipirais, sudėkite trintus česnakus ir išmaišykite mediniu šaukštu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"