INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai kriaušių (nedidelių, maždaug puodelio pjaustytų)
180 gramų cukraus
180 mililitrų pieno
80 gramų aliejaus (saulėgrąžų ar kito bekvapio)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
pagal skonį rudojo cukraus
pagal skonį cinamono
pagal skonį riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną.
2.
Kriaušes supjaustyti kubeliais ir suberti į dubenį su miltų mišiniu.
3.
Į kitą dubenį pilti aliejų, pieną, įmušti kiaušinius, berti vanilinį cukrų, išmaišyti ir supilti į miltų mišinį. Permaišyti.
4.
Į keksiukų formą sudėti popierines keksiukų formeles, sudėti paruoštą tešlą ir pabarstyti rudu cukrumi, cinamonu, riešutais.
5.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.