INGREDIENTAI: 1 kilogramas karšio
1 stiklinė kuskuso
100 gramų vyšninių pomidorų
0.5 vieneto cukinijų (nedidelės)
1 šaukštelis kaparėlių
1 pundelis petražolių
1 šlakelis balzaminio acto
pagal poreikį alyvuogių (mėgstamų, be kauliukų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kuskusą pasiruošti pagal pakuotėje nurodytą aprašymą.
2.
Vyšninius pomidorus perpjauti per pusę, cukiniją susmulkinti nedideliais gabalėliais. Dėti į kepimo formą, pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu ir kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškepus, atvėsinti.
3.
Smulkiai supjaustyti kaparėlius, petražoles. Alyvuoges supjaustyti griežinėliais.
4.
Į kuskusą sudėti atvėsusius pomidorus ir cukinijas, smulkintus kaparėlius, petražoles ir alyvuoges. Išmaišyti.
5.
Žuvį pabarstyti druska, pipirais, česnako granulėmis.
6.
Į įkaitintą keptuvę pilti šiek tiek aliejaus, dėti gabalėlį sviesto. Žuvį dėti odele žemyn, kepti keletą minučių, apversti ir dar pakepti, kol žuvis iškeps.