INGREDIENTAI: 1 vienetas vištienos krūtinėlės
0.5 stiklinės panko džiūvėsėlių (arba paprastų džiūvėsėlių)
20 gramų kietojo sūrio
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis persilado prieskonių
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
šiek tiek miltų
Viršui:
50 gramų mocarela sūrio
2 šaukštai pomidorų padažo (naudojau itališko tipo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlę perpjauti išilgai pusiau, jog gautumėte du nestorus gabalėlius. Juos iš abiejų pusių pabarstyti persilado prieskoniais bei pipirais.
2.
Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuoti. Sumaišyti su džiūvėsėliais, paprikos bei česnako milteliais.
3.
Kiaušinį lengvai paplakti, kad trynys ir baltymas susijungtų.
4.
Kiekvieną krūtinėlės gabalėlį iš abiejų pusių apvolioti miltuose. Tada merkti į kiaušinį ir apvolioti džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.
5.
Vištieną kepti karšto oro gruzdintuvėje 200C temperatūroje 6 min. Apversti ir kepti dar 6 min. Jei gruzdintuvės neturite, galite kepti ir orkaitėje, žr. patarimus po receptu.
6.
Ant kiekvieno gabalėlio paskirstyti po dosnų šaukštą pomidorų padažo. Ant jo dėti sūrio riekeles. Kepti dar 5-6 min iki sūris išsilydys, o vištiena bus iškepusi.
Patarimai:
•
Orkaitėje. Jei gruzdintuvės neturite, vištieną galite kepti ir iki 200C įkaitintos orkaitės viduryje ant orkaitės grotelių, įjungę vėjelio funkciją.
•
Kepimo laikas. Tikslus vištienos kepimo laikas priklausys nuo kepsniukų storio. Jei turite mėsos termometrą, būtinai jį panaudokite - vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.