INGREDIENTAI: Tešlai:
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų balto šokolado
100 gramų cukraus
100 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
80 mililitrų pieno
5 gramai kepimo miltelių
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros
1 sauja gervuogių (trintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išplakame elektriniu plakikliu sviestą su cukrumi. Plakame apie 3 - 4 min., kol viskas gerai susimaišys.
2.
Išlydome šokoladą garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, truputį atvėsiname ir supilame į sviesto masę, įmušame kiaušinius. Viską plakame apie 5 min.
3.
Supilame pieną, plakame 2 min., kol pienas susimaišys. Beriame miltus su kepimo milteliais ir paskutinį kartą viską plakame 3 - 4 min. Jeigu jaučiate, kad tešla per skysta, įdėkite daugiau miltų.
4.
Į keksiukų formeles dedame popierinius "sijonėlius" ir pripildome tešla maždaug pusę formelės.
5.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min. Mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Paliekame atvėsti.
6.
Kremui grietinėlę plakame iki standumo, apie 5 min. Sudedame maskarponės sūrį ir cukraus pudrą, plakam silpnu režimu apie 3 min. Sudedame trintas gervuoges ir viską sumaišome mentele.
7.
Kremą dedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame kepurėlę ant atvėsusių keksiukų. Jeigu tokio maišelio neturite, puikiai tiks ir šaukštas - tiesiog gražiai uždėti kremą!