INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijų
500 gramų vištienos faršo (naudojau "Lapino puota" produkciją)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 pundelis krapų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas fermentinio sūrio (tarkuoto)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
Padažui:
1 stiklinė pieno
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas fermentinio sūrio (tarkuoto)
0.5 šaukšto miltų
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mėsą pakepiname gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
2.
Morką su svogūnu nulupame. Morką sutarkuojame šiaudeliais, svogūną smulkiai supjaustome. Į keptuvę beriame daržoves. Pagardiname druska, pipirais.
3.
Cukiniją supjaustome juostelėmis per visą jos ilgį, patogu naudotis daržovių skustuku.
4.
Pasiruošiame padažą. Ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir truputy pakaitiname. Pilame pieną, beriame sūrį ir muskatą. Padažą kaitiname, vis pamaišydami, kol sutirštės.
5.
Į kepimo indą sluoksniuojame cukinijų juostelės, vištienos sluoksnis, apšlakstome padažu, vėl cukinijos, vištiena, padažas.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Baigiant kepti pabarstome sūriu. Iškepusią gardiname smulkintais krapais.