INGREDIENTAI: 300 gramų miltų
300 gramų sviesto (minkšto)
300 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
30 gramų kakavos
5 šaukšteliai kavos (stiprios)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska, po vieną mušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti, maišant supilti pieną.
2.
Trečdalį masės atidėti į kitą indą, įmaišyti kakavą bei 5 šaukštelius kavos ir gerai išmaišyti. Kekso formą patepti aliejumi arba sviestu, dėti dalį baltos masės, tada dalį rudos masės ir ant viršaus vėl baltos.
3.
Kepti 175 C laipsnių orkaitėje apie 45 - 60 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.