TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Lietiniai kitaip
Lietiniai kitaip

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
20 mililitrų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų kopūstų
300 gramų vištienos (arba kiaulienos)
2 vienetai raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
pagal poreikį prieskonių (mėgstamų)
Apvoliojimui:
1 vienetas kiaušinių (apvoliojimui)
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Patiekiant:
pagal poreikį grietinės
pagal skonį sojos padažo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išplakite 2 kiaušinius su pienu ir žiupsneliu druskos. Tada įmaišykite miltus ir aliejų. Iš paruoštos tešlos išeis apie 10 lietinių.

2.
Keptuvę patepkite aliejumi, pilkite tešlos, tolygiai ją paskirstykite ir iškepkite lietinius.

3.
Įdarui vištieną arba kiaulieną smulkiai supjaustykite (beveik kaip spirgiukus), pagardinkite prieskoniais pagal savo skonį ir pakepkite keptuvėje su aliejumi.

4.
Supjaustykite kopūstą, paprikas, svogūną bei morką ir pakepkite keptuvėje su aliejumi. Leiskite šioms daržovėms pasitroškinti. Daržoves sumaišykite su mėsa.

5.
Į lietinio vidurį dėkite įdaro užlenkite kraštus ir suvyniokite ritinėlį. Tai padarykite su visais lietiniais.

6.
Apvoliojimui kiaušinį įmuškite į dubenėlį ir išplakite. Į kitame dubenį suberkite džiūvėsėlius.

7.
Imkite vieną jau pilnai paruošta lietinį, įmerkite į kiaušinio plakinį, o tada apvoliokite džiūvėsėliuose.

8.
Apkepkite lietinius keptuvėje aš aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

9.
Rekomenduoju patiekti su grietine ir sojos padažu. Taip pat labai tinka kečupo, grietinės ir krapų padažas, galima įdėti česnako.




admin · 2022-12-05 06:00 · 290 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt