INGREDIENTAI: 700 mililitrų vištienos sultinio
3 vienetai morkų (didesnių)
100 gramų vištienos (keptos arba virtos)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 skiltelė česnako
0.5 šaukšto sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
0.5 šaukštelio ciberžolės
0.5 šaukštelio raudonosios paprikos dribsnių
0.5 šaukštelio cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir pakepti su sviestu arba alyvuogių aliejumi. Kai svogūnai pagels, sudėti burokine tarka tarkuotas morkas ir kepti dar 2 minutes.
2.
Supilti sultinį, įberti druską ir cukrų, suberti raudonosios paprikos dribsnius ir pipirus.
3.
Virti, kol morkos visiškai suminkštės ir "pasileis". Baigiant virti, suberti ciberžolės miltelius ir išmaišyti.
4.
Sriubą supilstyti, įdėti po šaukštą smulkintos vištienos. Skanu patiekti su grietinėle.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"