INGREDIENTAI: 400 mililitrų daržovių sultinio
200 gramų grikių
150 gramų poro
1 vienetas morkų
50 gramų saulėje džiovintų pomidorų
20 gramų sviesto
pagal poreikį persilado prieskonių (naudojome "Santa Maria")
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Naudokite keptuvę ar puodą kuriuo galima kepti orkaitėje.
2.
Keptuvėje išlydikite sviestą ir lengvai pakepinkite smulkintus porus, morkas ir saulėje džiovintus pomidorus.
3.
Sudėkite grikių kruopas ir jas taip pat pakepinkite keletą minučių iki traškėjimo. Viską sumaišykite ir pakepkite dar kelias minutes.
4.
Pagardinkite Persilado prieskoniais, druska ir pipirais ir užpilkite apie 400 ml sultinio arba vandens.
5.
Keptuvę uždenkite dangčiu ar folija ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol nugaruos skystis.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.