INGREDIENTAI: 400 gramų menkių filė
300 mililitrų daržovių sultinio (apytikriai)
10 vienetų vyšninių pomidorų
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas poro (nedidelio)
1 vienetas salierų stiebų (didesnio arba 2 mažesnių)
1 sauja salierų lapų (arba petražolių)
2 šaukštai sviesto (nebūtiina)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros.
2.
Poro, salierų stiebus, morkas, salierų lapelius smulkiai supjaustyti, vyšninius pomidoriukus perpjauti per pusę į dvi dalis.
3.
Į kepimo indą berti paruoštas daržoves (išskyrus pomidorus), užpilti sultiniu, lengvai permaišyti ir įdėti į orkaitę, kepti maždaug 15 minučių, kol daržovės kiek suminkštės.
4.
Kol daržovės kepa, į dubenį dėti žuvį, berti druską, pipirus, pilti aliejų ir įtrinti iš abiejų pusių.
5.
Suminkštėjus daržovėms sumažinti orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių.
6.
Ant daržovių sluoksnio dėti žuvį, sudėti vyšninius pomidoriukus ir kepti dar apie 15 minučių arba kol žuvis iškeps, tik neperkepkite. Kas 5 minutes kiek palaistyti žuvį kepimo inde esančiu sultiniu, kad iškeptų kuo drėgnesnė, o kad dar labiau atsiskleistų žuvies skonis, prieš pat kepimo pabaigą ant kiekvieno žuvies gabalėlio uždėti po pusę šaukšto sviesto.