INGREDIENTAI: 100 gramų grikių (svoris sausų)
2 vienetai agurkų
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
6 vienetai ridikėlių
1 sauja burokėlių lapų (ar kitokių salotų)
1 saujelė salotų
Padažui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus
3 šaukštai citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis linų sėmenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Grikius išvirti pagal nurodymus ant pakuotės ir palikti atvėsti. Jei nenorite virti, juos galima iš vakaro užpilti dvigubu kiekiu vandens ir palikti išbrinkti arba užpilti verdančiu vandeniu, uždengti ir palikti 30 - 40 minučių pastovėti.
2.
Agurkus ir ridikėlius supjaustyti griežinėliais.
3.
Į lėkštes dėti grikių, salotų ir burokėlių lapų, agurkų, ridikėlių, po perpjautą kiaušinį.
4.
Padažui aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, medumi, druska ir linų sėmenimis. Aplieti salotas.