TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 03:51
Gaivus grietininis želė desertas "Vaivorykštė"
Gaivus grietininis želė desertas "Vaivorykštė"

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
800 gramų grietinės
300 mililitrų vandens (karšto)
150 gramų cukraus
1 pakelis apelsinų želė
1 pakelis mėlynių želė
3 šaukšteliai želatinos
1 šaukštelis kakavos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želė supilame į du skirtingus indelius, užpilame ant kiekvienos želė po 150 ml karšto vandens. Išmaišome iki visiško ištirpimo. Želatiną užpilame 100 ml vandens ir išbrinkiname. Į grietinę beriame cukrų ir išmaišome, suberiame vanilinį cukrų ir plakame iki purumo. Jeigu mėgstate saldžiau, galite įberti dar cukraus.

2.
Išplaktą grietinę padalinkite į dvi lygias dalis. Supilkite išbrinkintą ir karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną. Išplakite. Padalinkite vėl į dvi lygias dalis. Į vieną dalį suberkite kakavą ir gerai išmaišykite, kol susijungs visos dalys. Galite ir pakaitinti vandens vonelėje. Pilame kakavinę masę į stiklinaites ir dedame į šaldytuvą sustingti.

3.
Kai kakavinė dalis sustings, pilkite ant viršaus grietinę su želatina, kurią buvote atidėję. Jei ji labai sutvirtėjo, vėl pašildykite vandens vonelėje, kad truputį suskystėtų. Supilame ant kakavinės dalies ir dedame į šaldytuvą stingti.

4.
Kitą grietinės dalį, kurią pirma padalinome ir nemaišėme su želatina, vėl padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį supilame ištirpintą ir pradėjusią stingti apelsinų želė, o į kitą - mėlynių želė. Jei reikia - pašildykite vandens vonelėje. Pilame ant balto sluoksnio apelsinų sluoksnį ir sustingdome, tada pilame ant viršaus mėlynių sluoksnį. Dedame į šaldytuvą ir laukiame, kol viskas sustings ir galėsim ragauti.




admin · 2022-12-01 21:00 · 320 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt