TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 03:40
Veganiškas piemenėlių pyragas
Veganiškas piemenėlių pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
800 gramų bulvių (apytikriai)
100 gramų augalinio sviesto (naudojome „Naturli VEGAN BLOCK“)
62 mililitrai avižų kremas (naudojome „Naturli“ ekologišką avižų kreminį gaminį)
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
Įdarui:
750 gramų daržovių sultinio
325 gramai sojos faršas (naudojome „Naturli“)
200 gramų pievagrybių
200 gramų žirnių (šaldytų)
190 gramų raudonųjų lęšių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis prieskoninių žolelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išvirkite bulves. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, įberkite į jį šaukštelį druskos. Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite bulves iki minkštumo.

2.
Bulvėms išvirus, nukoškite vandenį. Į puodą su bulvėmis sudėkite augalinę sviesto alternatyvą Vegan Block, supilkite kreminį avižų gaminį, pagardinkite druska ir pipirais. Grūstuve sutrinkite švelnios tekstūros bulvių košę.

3.
Kol bulvės verda, paruoškite įdarą. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite aliejaus. Suberkite smulkiai kapotą svogūną, česnako skilteles ir plonomis riekelėmis pjaustytas morkas. Maišydami pakepinkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės. Suberkite į keptuvę riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Kepkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės.

4.
Įmaišykite pomidorų pastą ir prieskonius. Suberkite sojų faršą ir pakepinkite penkias minutes.

5.
Suberkite lęšius, supilkite daržovių sultinį. Leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite apie 15 minučių, kol lęšiai sugers sultinį bei suminkštės.

6.
Prieš baigiant virti, į keptuvę suberkite ir įmaišykite šaldytus žaliuosius žirnelius.

7.
Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).

8.
Į kepimo indą (20x30 cm) paskleiskite įdarą, ant viršaus – kuo tolygiau paskleiskite bulvių košę.

9.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Likus penkioms kepimo minutėms, įjunkite „grill“ režimą, kad viršus šiek tiek apskrustų.

10.
Pyragas bus minkštas (ypač, kol šiltas), tad semkite jį dideliu šaukštu ar samčiu ir dalinkite į dubenėlius. Ragaukite nedelsiant.




admin · 2022-12-01 18:00 · 269 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt