INGREDIENTAI: 2 kilogramai pomidorų
1 vienetas paprikos (apie 250 g)
1 vienetas aitriosios paprikos
3 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai acto
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus nublanširuojame (nuplikome verdančiu vandeniu), nulupame odeles ir pasmulkiname. Paprikas taip pat supjaustome.
2.
Sudedame visas daržoves į puodą. Pakaitiname apie 15 minučių, tuomet sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos milteliais. Padažą kaitiname iki kol skystis sugaruos tai gali užtrukti daugiau nei 1 valandą.
3.
Suberiame smulkintą česnaką, supilame actą. Viską dar kartą užverdame.
4.
Padažą pilstome į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius.