INGREDIENTAI: 2 vienetai svogūnų (didelių)
220 mililitrų gazuoto vandens (labai šalto)
100 gramų kvietinių miltų
40 gramų krakmolo
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną nulupti ir supjaustyti maždaug 0.5 cm storio žiedais. Žiedus išskirstyti smulkesniais.
2.
Dubenyje sumaišyti miltus, krakmola, druską ir pipirus. Dalimis pilti vandenį ir išmaišyti iki vientisos, tirštos tešlos.
3.
Kiekvieną svogūno žiedą apvolioti tešloje, tuomet džiūvėsėliuose, kad gerai jais apliptų. Pasiruoštus žiedus sudėti ant lėkštės.
4.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus tiek, kad jo būtų maždaug 1 - 2 cm gylio.
5.
Į keptuvę dėti po kelis svogūnų žiedus ir kepti iš abiejų pusių, kol apskrus.
6.
Iškepusius dėti ant ranšluostinio popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių.