INGREDIENTAI: 0.5 litro pieno
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų grietinės
120 mililitrų vandens
100 gramų biskvitinių pirštelių
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 pakeliai želės (įvairių spalvų)
2 šaukštai uogų (nebūtina)
2 šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pasiruošiame želė kelių spalvų taip, kaip parašyta ant pakuotės tik kiekvieną pakelį ruošiame ne su 500 ml, o su 400ml vandens, kad būtų tvirtesnė. Sustingus, susmulkiname kubeliais.
2.
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 30 min. Kaitiname virš garų vonelės maišydami, kol visiškai ištirps.
3.
Į truputį pašildytą pieną beriame cukrų, gerai išmaišome. Maišydami pilame pusę ištirpintos želatinos. Paliekame atvėsti.
4.
Į pieną suberiame želė kubelius, uogas, viską gerai permaišome ir pilame į formą. Dedame į šaldytuvą sustingti.
5.
Ant sustingusios žele išdėliojame sausainius.
6.
Į grietinę pamažu maišydami supilame kondensuotą pieną, gerai išsukame. Supilame likusią želatiną (jeigu sukietėjo, pašildkyite virš garų vonelės arba kelias sekundes mikrobangėje), permaišome ir supilame ant sausainių.
7.
Dedame į šaldytuvą, kad skanėstas sustingtų.