INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos šoninės (be kaulo)
700 gramų kiaulienos (maltos)
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 šaukštelis džiovintos žolelės
4 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltų lauro lapų
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į maltą kiaulieną beriame druskos, žiupsnį pipirų ir lauro lapelių, smulkintą česnako skiltelę. Faršą gerai išmaišome.
2.
Šoninei nupjauname odą. Dedame ją ant pjaustymo lentelės. Iš vieno krašto peiliu pjauname iki krašto neperpjaunat iki galo, kad šoninė atsivertų lyg knyga. Tada pjauname vėl iš kito krašto, neperpjaunant iki galo. Taip iš nedidelio šoninės gabalėlio išeina ilgas nestoras gabalas. Jį galima per storiausiais vietas pamušti virtuviniu plaktuku.
3.
Šoninę iš abiejų pusių pabarstome druska, pipirais, lauro lapais, žolelėmis, smulkinta česnako skiltele. Ant viršaus plonu sluoksniu išklojame kiaulienos faršą. Vyniotinį susukame į ritinėlį. Vyniojame į kepimo rankovę, sutvirtiname virtuvine virvele. Paliekame marinuotis per naktį.
4.
Kitą dieną dedame į puodą, beriame lauro lapus, pipirų žirnelius, žiupsnį druskos, užpilame vandeniu ir verdame apie 1,5 val.
5.
Atvėsiname. Išvyniojame iš plėvelės, pjaustome ir ragaujame.