INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų pomidorų
400 gramų konservuotų avinžirnių
200 gramų špinatų
200 mililitrų kokosų pieno
100 gramų lęšių
1 vienetas svogūnų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
2 kubeliai sultinio (naudojome „Gallina Blanca“ daržovių)
2 šaukšteliai kario
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis malto kumino
pagal skonį imbiero (tarkuoto)
pagal skonį kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Smulkintą svogūną pakepinkite keptuvėje su įkaitusiu aliejumi apie 5 minutes, kol šis suminkštės. Suberkite česnaką ir imbierą, maišydami kepkite apie minutę, kol aromatas pasklis. Berkite prieskonius (čili, karį, kuminą) ir pakepkite apie pusę minutės kol irgi aromatas pasklis.
2.
Supilkite pomidorus, kokosų pieną, pabarstykite sultinio kubelius, tada sudėkite gerai perplautus lęšius, avinžirnius, užvirkite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes.
3.
Galiausiai sudėkite špinatus, nuimkite nuo ugnies ir išmaišykite.
4.
Dėkite patiekalą į lėkštę ir tiekite jį su ryžiais, apibarstę kalendra.