INGREDIENTAI: 500 mililitrų pieno (šilto)
450 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų razinų
100 gramų džiovintų spanguolių
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį suberti miltus, mieles, cukrų, druską ir išmaišyti.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išplakti. Tuomet supilti į dubenį su biriais ingredientais. Suberti spanguoles, razinas ir išmaišyti. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Masė turi pakilti.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, dėti po porą šaukštų tešlos ir kepti blynelius iš abiejų pusių iki kol iškeps.