TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 08:59
Varškės pyragas
Varškės pyragas

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
300 gramų miltų
600 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
300 gramų cukraus
150 gramų grietinės
180 gramų sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
5 šaukšteliai miltų ((kukurūzų))

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Visų pirma paruošiam tešlą. Į puodą dedam miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišom. Sviestą išlydome ant nedidelės ugnies, beriame 150 g cukraus ir gerai išmaišome, kad sviestas kiek atvėstų, o cukrus ištirptų. Tada įmušame vieną kiaušinį ir vėl labai gerai išmaišome, kad būtų vientisa masė. Tada visą masę supilame į miltus ir išminkome tešlą. Ją padedame į šaldytuvą (jeigu turite galimybę, tai gerai būtų tešlą šaldytuve laikyti 1-2 val.).

2.
Dabar darysime įdarą: du kiaušinius suplakame su likusiu cukrumi (150 g), varškę sutriname su blenderiu. Sumaišome varškę, kiaušinių plakinį, grietinę, dedame kukurūzų miltus.

3.
Kepimo skardą aptepame sviestu. Į dugną dedame 2/3 tešlos. Pilame varškės masę. Ant viršaus sutrupiname likusią tešlą (galima trupinti pirštais, galima tarkuoti :)). Pyragą kepame 190 °C temperatūroje apie 45 minutes. Tikrinkite, ar iškepė varškės masė (su degtuku, dantų krapštuku ar pan.).




admin · 2022-11-24 06:00 · 272 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt