INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų
150 gramų miltų
100 gramų šokolas
75 gramai cukraus
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai pieno
5 šaukštai aliejaus
4 šaukštai jogurto, natūralaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Beze kremui:
100 gramų cukraus pudros
2 vienetai kiaušinių baltymų
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Po truputį pilame aliejų, pieną, jogurtą. Masę gerai išplakame. Bananus sutriname šakute. Įmaišome į tešlą. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Įmaišome šokolado gabalėlius (aš naudojau šokolado lašelius, bet tinka ir smulkiai pjaustytas arba stambiai tarkuotas šokoladas).
2.
Tešlą pilame į keksiukų formeles ir kepame apie 30 minučių iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius atvėsiname.
3.
Bezė kremui: baltymus su cukraus pudra paplakame pora minučių. Indą dedame ant garų vonelės taip, kad indas nesiektų vandens. Plakame dar 3 minutes, sudedame citrinos rūgštelę. Plakame nesustojant 7- 10 min.
4.
Kai baltymų masė tampa klampi, apvelia plaktuvo šluotelės, indą nukeliame nuo garų ir dar plakame apie pora min. Kremas jau paruoštas. Pilame jį į konditerinį maišelį ir dekoruojame keksiukus. Puošiame bezė kremu ir papuošimais iš cukraus masės.