INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių (didelių)
3 šaukštai agavos sirupo
3 šaukšteliai malto cinamono
1.5 šaukštelio agar agaro
1 žiupsnelis malto imbiero
1 žiupsnelis malto kardamono
1 žiupsnelis malto muskato
Pagrindui:
1 stiklinė avižinių dribsnių
1 sauja džiovintų spanguolių
1 sauja pekano riešutų
2 šaukštai kokosų sviestas (tirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui paskrudinkite avižinius dribsnius sausoje keptuvėje.
2.
Smulkintuvu susmulkinkite spanguoles ir pekano riešutus. Pridėkite šaukštelį cinamono ir ištirpdyto kokosų sviesto. Sumaišykite su avižiniais dribsniais.
3.
Paspausdami užklokite masę skardos dugną. Aš naudojau mažą apvalią apie 15 cm skersmens formą. Palikite apie 10 minučių šaldiklyje.
4.
Nulupkite ir supjaustykite obuolius gabalėliais.
5.
Sudėkite obuolius į puodą kartu su prieskoniais, sirupu ir virkite, nuolat maišydami. Įmaišykite agar agarą iki visiškai ištirps (dar virkite apie 5 minutes). Tačiau neleiskite obuolių gabaliukams tapti obuoliene. Atvėsinkite.
6.
Obuolių masei atvėsus, supilkite ją ant avižinių dribsnių pagrindo.
7.
Palaikykite obuolių tortuką/pyragą šaldytuve apie 4 valandas.