TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 09:43
Nekeptas varškės ir mėlynių tortas (be gliuteno)
Nekeptas varškės ir mėlynių tortas (be gliuteno)

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
120 gramų avižinių miltų
80 gramų kokosų miltų
60 gramų migdolų miltų
60 gramų datulių
60 gramų kokosų aliejaus (ištirpinto)
Viršui:
700 gramų varškės
400 gramų graikiško jogurto
200 gramų mėlynių (naudojau šaldytas, bet tinka ir šviežios)
120 gramų agavos sirupo (arba klevų sirupo ar medaus ar pagal skonį cukraus)
100 mililitrų vandens
30 gramų želatinos
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis citrinų žievelė (nuo pusės citrinos)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš datulių išimkite kauliukus ir, jei naudojamos datulės ne minkštos, keletą valandų jas pamirkykite vandenyje. Jei naudojate minkštas, šviežias datules, mirkyti nebūtina.

2.
Pagrindui avižinius, kokosų, migdolų miltus, datules be kauliukų, ištirpintą kokosų aliejų maisto smulkintuvu susmulkiname iki vientisos, lipnios masės. Masę sudedame į kepimo formą ir spausdami rankomis (ar šaukštu) suformuojame pagrindą. Dedame į šaldytuvą apstingti.

3.
Šaltą vandenį supilame į nedidelį indelį ir ant jo viršaus užbarstome želatiną. Paliekame 15-20 min išbrinkti. Tada vandenį su želatina pakaitiname, maišant, kad pastaroji ištirptų (neleisti užvirti!). Paliekame šiek tiek atvėsti.

4.
Iki vientisos masės sutriname varškę su jogurtu, agavos sirupu, citrinos sultimis ir žievele, mėlynėmis (aš sutryniau pusę mėlynių masės, o likusias įmaišiau šaukštu). Nuolat greitais judesiais maišydami užpilame šiek tiek pravėsusią, bet būtinai dar šiek tiek šiltą želatiną. Masę užpilame ant torto pagrindo.

5.
Tortą paliekame nakčiai ar bent 4 valandoms šaldytuve, kad sustingtų.


Patarimai:

Mano naudotos formos skersmuo apie 22 cm, aukštis 6,5 cm.




admin · 2022-11-20 21:00 · 244 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt