TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Bandelės su slyvomis - tirpstančios burnoje
Bandelės su slyvomis

Porcijų skaičius: 9


INGREDIENTAI:
Tešlai:
370 gramų miltų
200 mililitrų pieno (šilto)
35 gramai cukraus
1 pakelis sausų mielių
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų slyvų
70 gramų cukraus
50 gramų riešutų (smulkintų)
40 gramų sviesto
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštas miltų
1 šaukštelis cinamono
šiek tiek pieno (aptepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į šiltą pieną berti cukrų ir mieles, palikti pastovėti 10 - 15 minučių. Po to suberti persijotus miltus, druską, pilti aliejų ir užminkyti tešlą. Uždengti ir palikti šiltai kilti apie 45 - 50 minučių.

2.
Įdarui slyvas nuplauti, išimti kauliukus ir supjaustyti mažais gabalėliais. Į dubenį dėkite sviestą, slyvas, cukrų (jei slyvos rūgščios, cukraus dėkite daugiau), vanilinį cukrų, cinamoną, smulkintus riešutus. Viską maišant, pakaintinti ant nedidelės ugnies apie 5 minutes. Įmaišyti miltus ir palikti atvėsti.

3.
Pakilusią tešlą padalinti į 9 dalis, iškočioti paplotėlius, dėti atvėsusio įdaro, užspausti kraštus, aptepti pienu.

4.
Kepti iki 175 - 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių. Iškepusias galima pabarstyti cukraus pudra.




admin · 2022-11-20 06:00 · 271 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt