INGREDIENTAI: 1 kilogramas faršo (mėgstamo)
125 mililitrai vandens
2 vienetai kiaušinių
3 riekelės batono
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
pagal skonį krapų (šviežių)
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į faršą įmušti kiaušinius, pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir česnako granulėmis.
2.
Batono riekeles užpilti šaltu vandeniu arba pienu, po 10 minučių nuspausti ir sudėti į faršą.
3.
Svogūną sutarkuoti smulkiausia tarka, krapus smulkiai sukapoti, viską sudėti kartu su grietine į faršą, ir gerai išmaišyti. Paruoštą faršą "išmušti", paimti dalį faršo, kokio dydžio bus ir kotletas, ir tą dalį kelis kartu mesti ant pjaustymo lentos. Tai leidžia lengvai suformuoti kotletą, kuris kepant nesubyrės.
4.
Paruoštus kotletus sudėti į kepimo indą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Tuomet į kepimo indą įpilti apie pusę puodelio vandens ir kepti dar 15 minučių.