TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Vištiena ir daržovėmis įdarytas moliūgas
Vištiena ir daržovėmis įdarytas moliūgas

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 vienetas sviestinio moliūgo (didesnio)
400 gramų vištienos filė (naudojau krūtinėlę, bet tinka ir šlaunelių mėsa)
150 gramų pievagrybių
1 vienetas raudonosios paprikos (nedidelės arba 0.5 didesnės)
3 šaukštai konservuotų kukurūzų
3 šaukštai konservuotų pupelių (naudojau juodąsias, bet tinka ir raudonos ar baltos)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (arba paprasto svogūno)
1 sauja špinatų (nebūtina)
3 šaukštai pomidorų padažo (arba salsa padažo)
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba salddžios paprikos miltelių)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Viršui:
50 gramų sūrio (nebūtina, bet labai tinka)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2.
Perpjauti moliūgą per pusę, išskobti sėklas ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą pjūviu į viršų. Apšlakstyti trupučiu aliejaus, pabarstyti druska ir pipirais. Kepti apie 60-70 min arba iki moliūgo vidus suminkštės (peilis lengvai smigs).

3.
Kol kepa moliūgas, pasiruošti įdarą: vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pabarstyti trupučiu druskos bei pipirų, pievagrybius supjaustyti riekelėmis, svogūną - mažais kubeliais.

4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Dėti svogūną ir maišant pakepint 2-3 min. Dėti vištieną ir maišant kepti iki švelniai apskrus. Dėti griežinėliais pievagrybius ir kepti 5-6 minutes iki grybai sukris.

5.
Į keptuvę dėti pupeles, kukurūzus, špinatus (jei naudojate), berti raudonėlį, kuminą, rūkytą papriką, aitriąją papriką bei dėti pomidorų padažą. Išmaišyti ir maišant pakepinti 1-2 minutes, kad skoniai susijungtų.

6.
Išskobti iškepusio moliūgo minkštimą paliekant apie 2 cm storio sieneles (minkštimo neišmesti, žr. patarimus), sudėti paruoštą įdarą, ant viršaus užberti tarkuotą sūrį.

7.
Įdarytą moliūgą dėti atgal į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepti 10-15 min iki išsilydys sūris.


Patarimai:

Išskobto minkštimo neišmeskite, o sutrinkite jį į tyrę. Šiame straipsnyje dalinamės net 22 receptais, kur ją panaudoti - nuo sriubų iki sausaiių bei pyragų.




admin · 2022-11-17 12:00 · 441 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt