TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Arbatoje marinuoti lašišos kepsneliai
Arbatoje marinuoti lašišos kepsneliai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
4 vienetai lašišos filė (kepsniai, apytikriai 800 g )
0.5 litro vandens (apytikriai)
2 šaukštai medaus
2 šaukštai ryžių acto
4 pakeliai žaliosios arbatos (arba 2 juodos arbatos pakelių)
2 centimetrai imbiero (tarkuotos)
2 skiltelės česnako (išspaustų)
1 žiupsnelis citrininių pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Arbatos pakelius užpilkite apie 0.5 litro karšto vandens ir palikite pritraukti. Atvėsinkite arbatą.

2.
Indelyje sumaišykite tarkuotą imbiero šaknį, išspaustus česnakus, ryžių actą, medų ir atvėsusią arbatą. Sudėkite lašišos kepsnelius ir palikite pasimarinuoti bent jau valandą arba per naktį.

3.
Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi. Sudėkite marinuotus lašišos kepsnelius, pagardinkite citrininiais pipirais.

4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 min. arba, kol kepsneliai gražiai apskrus. Tikslus laikas priklauso nuo kepsnių dydžio. Tiekite su norimu garnyru.




admin · 2022-11-17 09:00 · 264 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt