TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Trapūs cukriniai susainukai "per mėsmalę"
Sausainiai per mėsmalę

Porcijų skaičius: 100


INGREDIENTAI:
0 2.5 stiklinės miltų (apytikriai)
1.5 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
200 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis sodos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Trynius išsukti su puse cukraus iki baltumo.

2.
Sodą gerai nugesinti grietine, sudėti į trynius, supilti sviestą, likusį cukrų ir suberti miltus. Miltų dėti tiek, kad gautume minkomą tešlą. Užminkyti tešlą ir minkyti, kol nelips prie rankų.

3.
Iš tešlos suformuoti didelį rutulį, jį suploti į diską ir dėti į šaldytuvą 1 - 2 valandoms.

4.
Dėti tešlą į mėsmalę, primontuoti formelę ir gaminti sausainius. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5.
Kepti iki 190 - 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.


Patarimai:

Iš šio kiekio man iškepa apie 100 sausainių.




admin · 2022-11-15 21:00 · 552 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt