INGREDIENTAI: 300 mililitrų aliejaus (tinkamo gruzdinti, naudoti tiek, kad puode būtų bent 5 cm gylio sluoksnis)
60 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
1 vienetas kiaušinių (didelių)
1 vienetas obuolių (didelio arba dviejų vidutinių)
6 šaukštai cukraus
5 šaukštai pieno
1 šaukštas cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje sumaišome miltus, šaukštą cukraus, pieną, kiaušinį, kol gausime vientisą tešlą. Galite naudoti plaktuvą. Tekstūra turi gautis panaši į riebios grietinės.
2.
Sutirštinti galima miltais, o paskystinti įpylus daugiau pieno.
3.
Nuplauname ir nulupame obuolius. Išimame šerdį, jeigu turite specialų įrankį, arba išpjaukite peiliuku suraikę obuolius. Supjaustome apie 5mm storio riekelėmis.
4.
Gerai įkaitiname aliejų nedideliame prikaistuvyje, merkiame obuolių riekeles į tešlą ir gruzdiname, kol abi pusės įgaus auksinį atspalvį.
5.
Kiekvieną riekelę dedame ant virtuvinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
6.
Cukraus pudrą sumaišome su cinamonu ir kol obuoliukai šilti apvoliojame.
7.
Skanaujame vienus arba mirkome į jogurtą ar grietinę.
Patarimai:
•
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.