INGREDIENTAI: Pagrindui:
2 pakeliai sausainių (Gaidelis ar kt.)
80 gramų sviesto
Kremui:
1 kilogramas kreminės varškės
400 gramų konservuotų persikų (galima ir daugiau)
pagal skonį cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
40 gramų želatinos
Viršui:
1 pakelis želės (mėgiamo skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Želatiną užpilame šiek tiek vandens (kad apsemtų želatiną ir būtų per porą pirštų virš jos). Paliekame 15-20 minučių išbrinkti.
2.
Sausainius sutriname iki trupinių, į juos sudedame lydytą sviestą ir viską išmaišome. Masę sudedame į formą, išlygininame ir paspaudžiame rankomis, taip suformuodami pagrindą. Padedame į šaldytuvą, kol darysime kemą.
3.
Išbrinkusią želatiną pakaitiname ant labai nedidelės ugnies arba garų vonelėje, jog granulės ištirptų (tik jokiu būdu neužviriname) ir paliekame atvėsti. Kol vėsta, supjaustome persikus.
4.
Varškės kremui varškę išsukame su cukrumi (jo dėkite pagal savo skonį ir saldumo mėgimą) ir su puse sirupo nuo persikų.
5.
Atvėsusią želatiną supilame į varškę, išmaišome, supilame pjaustytus persikus. Šį kremą supilame ant sausainių ir gražiai išlyginame. Padedame į šaldytuvą, jog varškės kremas sustingtų.
6.
Kai pyragas atšals ir varškės sluoksnis bus gana tvirtas, ant viršaus atsargiai užpilkite žėle, pagamintą pagal nurodymus ant pakuotės (tik būtinai visiškai atvėsintą). Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų, o tada skanaujame!