INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo obuolių (svoris be odelių, sėklų)
400 gramų cukraus
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nuluptus ir jau be sėklų obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į puodą, berti cukrų, išmaišyti ir palikti apie 1 valandą pastovėti, kad cukrus ištirptų ir susidarytų skystis.
2.
Puodą su obuoliais pastatyti ant vidutinės kaitros virti. Verdant obuolienę būtina maišyti nuo dugno, kad neprisviltų!
3.
Po maždaug 15 minučių įspausti citrinos sultis ir supilti į obuolių masę, virti obuolienę dar apie 15 minučių.
4.
Obuolienę galima palikti su obuolių gabaliukais arba sutrinti grūstuve.
5.
Išvirtą ir dar karštą obuolienę supilstyti į iškaitintus stiklainius, užsukti, apversti dangteliais žemyn, apdengti rankšluosčiu ir palikti per naktį atvėsti.