INGREDIENTAI: 200 gramų rūgštynių (konservuotų, žr. patarimus)
150 gramų faršo
2 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
3 vienetai morkų (mažų)
2 vienetai kiaušinių (virtų be lukšto, žr. patarimus)
2 šaukštai grietinės
1 pundelis krapų
pagal skonį rūkytos šoninės
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių mėsai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti faršą, įberti druskos, pipirų, prieskonių mėsai ir išminkyti. Papildomai galima pagardinti česnaku ar smulkintu svogūnu. Formuoti nedidelius kukuliukus.
2.
Bulves, morkas nuskusti, smulkiai supjaustyti.
3.
Į puodą pripilti apie 2 litrus vandens, užvirti, suberti bulves, morkas ir sudėti mėsos kukuliukus. Virti apie 15 minučių iki kol beveik išvirs. Sudėti rūgštynes, pavirti dar kelias minutes.
4.
Supjaustyti šoninę, suberti į puodą. Pagardinti druska, pipirais.
5.
Paruoštą sriubą supilstyti į dubenėlius, įdėti po šaukštą grietinės, kiaušinį, pabarstyti krapais.
Patarimai:
•
Jei rūgštynes naudosite šviežias, jas reikėtų prieš naudojant nuplauti ir susmulkinti.
•
Kaip išvirti kiaušinius be lukšto, galite rasti čia.